Skip to main content

Anders Walls Stiftelse delar varje år ut ett stipendium för ett års praktik på Svenska Handelskammaren i Kina i syfte att utbilda en ung, kreativ affärsbegåvning inom internationell handel och industri.

Tillträde sker i september 2017 för 10 månaders tjänstgöring på Handelskammaren i Shanghai. Som Anders Wall-stipendiat kommer Du att aktivt delta i arbetet vid Svenska Handelskammaren i Kina med placering i Shanghai. Handelskammaren ger dig gärna en närmare arbetsbeskrivning.

Handelskammarens syfte är att främja affärsrelationerna mellan Sverige och Kina genom information, företagsbesök och övriga arrangemang. Handelskammaren i Kina har under de senaste åren vuxit kraftigt och har idag ca 300 medlemsföretag varav drygt 190 i Shanghai. Handelskammaren i Shanghai arrangerar regelbundet för sina medlemmar aktiviteter som seminarier, workshops och utbildningar men även sociala aktiviteter och andra nätverksbyggande tillställningar.

Som Anders Wall-stipendiat ges Du möjlighet till erfarenhetsutbyte och kontakter med den svensk-kinesiska affärsvärlden. Arbetet innebär kontakter med medlemsföretagen, medverkande i den praktiska planeringen, deltagande i kammarens styrelsemöten, produktion av material till tidningen Dragon News samt genomförande av olika aktiviteter. Stipendiaten arbetar även med Handelskammarens Young Professionals och den årliga Karriärmässan. Du kommer att få insyn i och medverka i det kontinuerliga dagliga arbetet och samtidigt vara ansvarig för ett eller flera delprojekt inom ramen för verksamhetens service till medlemsföretagen i Kina.

Du är i 25-årsåldern och bör ha avslutat universitets- eller högskoleutbildning, gärna med inriktning mot ekonomi och marknadsföring/kommunikation. Du måste ha goda kunskaper i engelska och gärna även kunskaper i kinesiska (inget krav). Du är initiativrik och har tidigare visat prov på entreprenörsanda. Du är utåtriktad, kontaktskapande och engagerad. Din tid på Svenska Handelskammaren i Shanghai skall syfta till att hjälpa dig uppnå dina personliga mål, och därför är det viktigt med ett intresse för den kinesiska kulturen och en vilja att arbeta i Kina.

Upplysningar
För ytterligare upplysningar, vänligen kontakta Marianne Westerback, Shanghai Office Manager, på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel.+8621 6217 1271 (+7 timmars tidsskillnad) eller vår nuvarande Anders Wall-stipendiat Martin Vercouter, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., telefon +8621 6217 1271.

Ansökan
Skicka din ansökan, som ska bestå av ett personligt brev samt CV, till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med kopia till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. före den 15 november 2016. De ansökande som blir uttagna till intervju kommer att kontaktas senast den 20 november 2016.

 Bilden: Martin Vercouter är stiftelsens Shanghai-stipendiat 2016. 

 

11 oktober 2016


Kategori


Bild

Kristian Löveborg