Skip to main content

I augusti genomfördes med Anders Walls stiftelse som huvudsponsor Confidencen Opera & Music Festival med såväl en akademi för unga sångare som publika konserter av högsta klass, allt präglat av barockens epok. Den konstnärlige ledaren Olof Boman hade genom sitt breda nätverk lyckats knyta några av Europas främsta barockmusiker till festivalen. Att genomföra en festival av denna dignitet i corona-tider är förstås en stor utmaning, men Confidencen löste det med begränsad publik i salongen kompletterat med livesändningar.

Tack vare stipendier från stiftelsen kunde fyra lovande sångare – Emilia Utter (sopran), Ingrid Berg (sopran), Mathilda Bryngelsson (mezzo) och David Risberg (baryton) – under en vecka ge sig i kast med barockens musikaliska praktik genom instudering och coachning av organisten Johan Hansson Lundström och Anders J Dahlin, en av världens främsta barocktenorer och mentor för akademin. Det resulterade i ett uppförande av Dietrich Buxtehudes Membra Jesu Nostri från 1608 med musiker från Confidencen Opera & Music Festival Orchestra, som kan avnjutas digitalt på https://www.youtube.com/watch?v=ErbW0NinIGQ.

I det rika festivalprogrammet ingick bl.a. en konsert med teatermusik och textläsning av skådespelaren Marika Lagercrantz och den avslutande festkonserten med flera av årets festivalartister spelades in av SVT. DN:s kritiker blev ”tårögd av lysande instrumentalister, stark sensualitet och många höjdpunkter i avslutningskonserterna” och längtar redan till nästa års festival.

Grattis Confidencen till den musikaliska succén och fina recensioner – och lycka till, årets sångstipendiater, med den fortsatta karriären!

Recensioner:

https://www.dn.se/kultur-noje/confidencen-har-lyckats-pandemianpassa-sin-festival/
https://www.dn.se/kultur-noje/virvlande-och-akrobatiskt-cellospel-av-mime-brinkman-pa-confidencen/ https://www.svd.se/konstnarlig-intimitet--men-hur-lange-haller-det
https://www.aftonbladet.se/kultur/teater/a/4q5nG9/livs-levande-musik

Stipendiater 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stipendiaterna Emilia Utter, Ingrid Berg, Mathilda Bryngelsson och David Risberg tillsammans med coacherna Johan Hansson Lindström och Anders J. Dahlin.

 

25 augusti 2020


Kategori


Bild

Hans Nilsson