Skip to main content
Erik Fjellborg, Ung Företagsamhet-stipendiat 2006, kan glädja sig åt en storinvestering i sitt företag Quinyx, den ledande skandinaviska aktören inom molnbaserad mjukvara för personalhantering. Alfvén & Didrikson investerar 95 miljoner kronor i företaget. 

– Pengarna från Alfvén & Didrikson kommer i första hand användas för att accelerera vår internationella expansion. Vi är idag den ledande aktören på den skandinaviska marknaden för molnbaserad mjukvara för personalhantering. Vi erbjuder heltäckande lösningar för tidsrapportering, schemaläggning, frånvarohantering, medarbetarkommunikation och prognostisering. På tre år har vi uppnått en tillväxt på närmare 600 procent och etablerat kontor i Storbritannien, Danmark och Norge. Vi har vunnit kundkontrakt som exempelvis SATS, Jensens Böfhus och Decathlon UK. Med över 100 000 nöjda användare har vi en stabil plattform för fortsatt tillväxt, säger Erik Fjellborg, VD och grundare av Quinyx.

Investeringen utgörs av en kombination av nyemission och aktieförvärv. Magnus Sandberg, före detta ingenjör på Google och numera bland annat affärsängel, kommer att vara en av Alfvén & Didriksons medinvesterare i affären. Erik Fjellborg kommer fortsatt att förbli den största privata aktieägaren även efter transaktionen.

- Alfvén & Didrikson ser stor potential i Quinyx. Quinyx grundades 2005 av Erik Fjellborg när han fortfarande gick på gymnasiet. Han är en driven entreprenör som kring sig samlat en stark ledningsgrupp med stor erfarenhet från branschen. Vi är särskilt imponerade av de fina kundrelationer som Quinyx har lyckats bygga upp. Med bolagets molnbaserade affärsmodell och ledande position på den skandinaviska marknaden ser vi en möjlighet att tillsammans med Erik och hans team göra Quinyx till en internationell marknadsledare, säger Maria Åhr, VD för Alfvén & Didrikson.

Maria Åhr kommer tidigare från Goldman Sachs där hon har arbetat 10 år i Stockholm, London och i New York. Hon ersätter tidigare ordföranden Fredrik Ekman. I Quinyx nya styrelse ingår, förutom Maria Åhr, Erik Fjellborg och Måns Alfvén, grundare av Alfvén och Didrikson.

10 september 2014


Kategori