Skip to main content

Konstnären och wallumnen Linda Bäckström (Ung Företagsamhet 2001) ställer ut på Wetterling Gallery i Kungsträdgården, Stockholm. Utställningen "Jewels" pågår till 8 mars.

Linda Bäckström har alltid fascineras av symboltyngda objekt som används i bestämda kontexter för att bekräfta status, makt, politiskt ordning och ekonomisk ställning.

Hon har i sina tidigare verk dekonstruerat och deformerat den borgliga ljuskronan, det maktladdade geväret, den statusladdade örnen och utopifyllda oljeplattformar i stora installationer uppbyggda av föremål gjutna i polyretanskum. Det lätta materialet manipulerar perceptionen och står i skarp kontrast till det ”tunga” utgångsmaterialet.

Nu fortsätter hon sin research i historiens skattkamrar och beger sig denna gång till den katolska kyrkans kryptor. Verken i ”Representation and the Body” ansluter till hennes presentation ”Unearthed” under våren 2012 där mänskliga utopier och drömmar och det eviga sökande efter att behärska natur och kultur stod i centrum. Religion erbjuder en väg till det eviga livet och den mänskliga kroppen spelar en väldigt speciell roll i sammanhanget.

Se fram emot en samtidsbarock installation där det makabra och dekorativa inte går att skilja åt och där makt och uppoffring går sida vida sida!

Linda Bäckström är född 1982 och uppvuxen nära Gävle. Hon utbildade sig vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och tog sin examen 2011. Samma år deltog hon i grupputställningen ”DE/CONSTRUCTING THE NORM” på Wetterling Gallery i Stockholm och hade en separatutställning på Wetterling Gallery i Göteborg (”Unearthed”). Hon fick 2011 det prestigefyllda uppdraget att gestalta glasmontern i Odenplans tunnelbanestation där hennes installation ”Window Shopper” presenteras under några månader. Hon bor och jobbar i Stockholm.



08 februari 2014


Kategori


Bild

Wetterling Gallery

Text

Wetterling Gallery