Skip to main content

Den 22 november är det dags för årets upplaga av den populära Anders Wall-föreläsningen i entreprenörskap i Uppsala. Syftet med föreläsningen är att stimulera entreprenörs­andan inom Uppsala universitets olika fakulteter. Under en eftermiddag får Uppsalas studenter tillsammans med representanter för näringslivet och inbjudna gäster lyssna till inspirerande talare. 

Kronprinsessan Victoria närvarar vid föreläsningen och kommer att dela ut ­Anders Walls stipendium på 100.000 kronor ut till ”Årets Uppsalastudent”.

Onsdag 22 november kl. 13.00 i Universitetsaulan, Uppsala
(Obs! Platserna intages senast kl. 12.40)

Årets talare:

Göran Persson, Sveriges statsminister 1996-2006, idag Senior Advisor hos kommunikationsbyrån JKL och ägare av jordbruksfastigheten Övre Torp med 190 hektar mark. 

Stina Ehrensvärd, grundare och CEO för företaget Yubico, som bl.a. utvecklar säkerhetslösningar för myndighetstjänster i USA, ett uppdrag som initierades av president Obama. 

Bertil Hult, en av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer. Startade utbildnings- och språkreseföretaget EF Education First 1965 med en anställd. Har idag över 40.000 anställda i 53 länder. 

Alan Mamedi, medgrundare av telefonboksappen Truecaller, som idag har kontor i Stockholm, San Francisco, New Delhi och Bangalore. Appen tros ha mellan 150 och 200 miljoner ­användare.

Fredrika Gullfot, grundare och VD för Simris Alg, som odlar alger för att framställa Omega 3-olja istället för att traditionellt använda fiskolja som bidrar till utfiskningen av haven.

En närmare presentation av talarna finns på www.awf.se. Vid föreläsningen medverkar även ­Anders Wall och Uppsala universitets rektor Eva Åkesson. Anders Wall-föreläsningen arrangeras av Uppsala universitet och Stiftelsen Anders Walls ­professur i entreprenörskap i samarbete med studentorganisationen Entrepreneurs Academy.


18 oktober 2017


Kategori


Text

Cari Hildebrand