Skip to main content

Wallumnen och Wall Street-veteranen Håkan Anderson Guldkula har fått en guldmedalj, berättar Dagens Industri. Håkans champagnemärke Guldkula, som utvecklats tillsammans med den svenske experten Richard Juhlin har vunnit första pris på vin- och spritmässan WSWA i Florida.

DI skriver vidare: ”Håkan Anderson Guldkula tillhör de svenska långvägarna på Wall Street, han började på 1980-talet arbetat på investmentbanken Drexel Burnham Lambert. Genom åren har han satsat på både skräpobligationer och ett system för köttmärkning, en satsning som hittills mött en del motgångar. Däremot bubblar det om hans egna champagnemärke.”

Håkan är förstås mycket nöjd med att champagnen Guldkula Black blivit utsedd till ”den bästa champagnen i USA”. Best in Show-utmärkelsen delades ut vid vin- och spritmässan WSWA i Orlando. Ansvarig för innehållet i flaskan är den svenske champagne-kännaren Richard Julin och mässan i Florida är ett led i en lansering på amerikansk mark.

Håkan var 1985 en av de första mottagarna av Anders Walls stipendium för ett års praktik på Svenska Handelskammaren i New York, en möjlighet som han förvaltade synnerligen väl. Han är fortfarande verksam i USA och räknas numera som en av de hetaste utlandssvenskarna. 

 

27 april 2017


Kategori