Skip to main content

Till och med den 27 april 2014 kan man se fotografen Mattias Klums utställning Vår tid på Jorden på Upplandsmuseet i Uppsala. Utställningen invigdes den 6 december av Anders Wall.

Mattias Klum, världsfotograf med rötter i Uppsala, visar i utställningen en serie bilder från jordens alla hörn. Vi möter jordens skönhet, men också dess skörhet. I samarbete med forskaren Johan Rockström, professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet, ger han ett kraftfullt inlägg i miljödebatten. Aldrig tidigare har människan haft så starka bevis för att hennes framtida välstånd är beroende av vår förmåga att snabbt övergå till global hållbarhet.  Mänskligheten har nått ett vägskäl. Men utställningen Vår tid på Jorden (The Human Quest), och boken med samma namn, andas optimism. Idag har människan både tekniken och kunskapen att påbörja sin mest utmanande och spännande resa någonsin. Allt för att uppnå en värld inom det säkra manöverutrymmet av planetens hållbara gränser.

Mattias Klum, fotograf och filmare, har arbetat som frilansfotograf sedan 1986. Med rötter i Uppsala har han världen som arbetsplats. Mattias specialområde är att porträttera och tolka hotade miljöer, arter och kulturer. Han har därför ägnat över tjugo år åt att utforska bland annat Borneos unika flora och fauna. Mattias har skrivit 11 böcker och producerat flera filmer som visats internationellt. Dessutom återfinns hans bilder och texter regelbundet i National Geographic Magazine. Under åren har han medverkat i och ställt ut sina foton i en rad utställningar runt om i världen. Mattias har genom åren tilldelats ett stort antal utmärkelser och stipendier för sitt arbete.

Utställningen är ett samarbete mellan Mattias Klum Tierra Grande AB och Upplandsmuseet och har möjliggjorts tack vare bidrag från Anders Wall.

 

10 december 2013


Kategori