Skip to main content

Clara Edström och Lisa Gebauer har tilldelats årets Anders Wall-stipendier på 25.000 kronor vardera till avgångselever vid Katedralskolan i Uppsala. Stipendiaterna ska ha uppvisat goda studieresultat och samtidigt vara goda och uppskattade kamrater.

Clara Edström (t.v.) har genomfört sina studier mycket framgångsrikt på Samhällsvetenskapsprogrammet. Samtidigt har hon alltid sina kamraters välbefinnande för ögonen och värnar för sin skola i dess helhet. Hon har visat sig ha en starkt drivande förmåga i många sammanhang. Clara har varit en fin förebild för andra elever när det gäller skolarbete och som fin kamrat och medmänniska. Hon är nyfiken på det som är nytt och tar sig an nya projekt som hon driver med bravur.

Lisa Gebauer (t.h.) har vid sidan om sina framgångsrika studier på Naturvetenskapsprogrammet varit initiativtagare och drivande i bildandet av föreningen ”Vänskap utan gränser” (VUG) som syftar till att skapa goda kontakter mellan eleverna på Språkintroduktionsprogrammet och elever på skolans övriga program. I arbetet med VUG har Lisa engagerat lärare, elever och andra skolföreningar i gemensamhetsskapande aktiviteter på skolan. Hon har lyckat få organisationer och företag utanför skolan att sponsra dessa aktiviter.

Stipendierna delades ut vid Katedralskolans studentavslutning. Anders Wall var själv i sin ungdom elev vid Katedralskolan i Uppsala, där han fick möjlighet att studera tack vare ett stipendium. Anders Walls Stiftelse delade ut det första stipendiet till en elev vid Katedralskolan år 1991. Från och med 2014 höjde stiftelsen det totala stipendiebeloppet från 25.000 till 50.000 kronor.

07 juni 2017


Kategori


Bild

Mats Eriksson