Skip to main content

Den 19 november kl. 13.00 är det dags för den årliga Anders Wall-föreläsningen i entreprenörskap i universitetsaulan i Uppsala. Vi kan även i år se fram emot en fullsatt aula, vilket innebär en publik på cirka 2.000 personer. 

Syftet med föreläsningen är att stimulera entreprenörsandan bland studenter, forskare och lärare inom Uppsala universitets olika fakulteter. Under en eftermiddag får Uppsalas studenter tillsammans med representanter för näringslivet och särskilt inbjudna gäster möjlighet att lyssna till några av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer och företagsledare. 

– När vi startade Anders Wall-föreläsningarna för drygt tio år sedan var visionen att främja kors­befruktningen mellan akademi och näringsliv. Att se universitetsaulan fylld av entusiastiska studenter med ­intresse för entreprenörskap gör mig alltid lika glad, säger Anders Wall.

Huvudtalare är norske Petter Stordalen, som äger och driver Nordens största hotellkedja Nordic Choice Hotels och som av tidningen Forbes kallats ”the flashiest Scandinavian on the planet” och Stina Honkamaa Bergfors, tidigare VD för Google Sverige, idag VD och medgrundare av det framgångsrika mediebolaget United Screens. Moderator är språkvetaren, komikern och programledaren Fredrik Lindström.

Övriga talare är rallystjärnan Tina Thörner, som efter en framgångsrik karriär som förare och kartläsare nu driver ett eget företag inom coaching och organisationsutveckling, Julia Kalthoff, före detta VD för det anrika yxföretaget Wetterlings och ekonomistudent vid Uppsala universitet samt Mehmet Mahdjoubi, ung uppfinnare och entreprenör som skapat världens resurs­snålaste dusch­system, vilket uppmärksammats av bl.a. nyhetskanalen CNN. 

I samband med föreläsningen delar landshövding Peter Egardt ut Anders Walls stipendium på 100.000 kronor ut till ”Årets ­Uppsalastudent”. 

Anders Wall-föreläsningen arrangeras av Uppsala universitet, Stiftelsen Anders Walls professur i entreprenörskap och studentorganisationen Entrepreneurs Academy. 

Film från 2014 års Anders Wall-föreläsning

 

03 november 2014


Kategori


Bild

Stewen Quigley

Text

Cari Hildebrand