Skip to main content

För fjärde året i rad har utmärkelsen Anders Wall Award for Exceptional Entrepreneurship delats ut vid konferensen Innovate46 som arrangeras av Svenska Handelskammaren i New York. Årets vinnare är bolaget CELLINK, vars grundare Erik Gatenholm fick motta en check på 25.000 dollar av Anders Walls Stiftelse.

CELLINK är det första bioink-företaget i världen som fokuserar på utveckling och kommersialisering av bioprint-teknik som gör att forskare kan 3D-printa såväl mänskliga organ som vävnad för utveckling av farmaceutiska och kosmetiska behandlingar.

”Jag är naturligtvis otroligt tacksam för det här priset, det känns som en bekräftelse på att vi gör något rätt. Som entreprenör går man från topp till topp, men där emellan är man ofta nere i långa djupa dalar. Men du måste alltid komma upp igen och igen” säger Erik Gatenholm.

Enligt juryns motivering till priset har Erik Gatenholm en exceptionell entreprenöriell kapacitet samtidigt som teknologin och produkten uppmärksammats  internationellt och har stora möjligheter att växa även på den amerikanska marknaden.

”Att lyckas i Sverige är en sak, att lyckas i USA någonting helt annat” säger Anders Wall. ”Det kräver helt andra insatser och risktaganden. Priset har instiftats för att uppmuntra fler unga svenska entreprenörer att våga ta språnget över Atlanten och den viktiga amerikanska marknaden.”

 

20 oktober 2017


Kategori


Bild

Svenska Handelskammaren i New York

Text

Cari Hildebrand