Skip to main content

Söndag den 26/8 kl. 17.00 anordnas en konsert i hemmiljö hos Amanda Jabin Fågelskiöld och hennes familj på Kungsgårdens Herrgård strax utanför Sandviken. Amanda tilldelades Anders Walls Unga Forskare-stipendium 2005 och ingår därmed i nätverket Wallumni bestående av tidigare Anders Wall-stipendiater inom forskning, entreprenörskap, landbygdsutveckling och musik. Idag arbetar Amanda som specialistläkare i allmänmedicin i Sandviken men hon har också en bakgrund som sångerska i sopranfacket.

Till konserten har Amanda engagerat två av Anders Walls operastipendiater: sopranen Agnes Auer och tenoren Ulric Björklund. Agnes var för övrigt aktuell i årets uppmärksammade uppsättning av den nyskrivna operan Norrmalmstorgsdramat. Dessutom medverkar den kände pianisten och tonsättaren Håkan Sund samt Gävlekvartetten, där Amandas far Carl-Lennart Gustafsson  är medlem. Amanda kommer också själv att medverka i några nummer i det varierade programmet med opera, jazz och evergreens.

– Jag har drömt om att kunna ha konserter i vårt stora hus och under en träff med Wallumni-nätverket i våras tog planerna fastare form, berättar Amanda Jabin Fågelskiöld. Om försöket slår väl ut kommer vi att fortsätta med konserterna. Vi har så många fantastiska sångare och musiker i Wallumni-nätverket som jag gärna vill samarbeta med. Konserten sponsras delvis av Anders Walls stiftelse.

– Jag gläds alltid åt de kontakter och samarbeten som uppstår inom vårt kreativa stipendiatnätverk, säger Anders Wall. Tyvärr kan jag inte själv närvara vid konserten men jag hoppas många nappar på chansen att lyssna till fantastiska sångare i en intim miljö.

Biljetter kan beställas via Amanda Jabin Fågelskiöld per telefon/sms 0709-961962. Biljettpris 250 kr alt. 350 kr med lättare förtäring.

Bilden: Amanda med dottern Pamina i herrgårdsparken.

17 augusti 2018


Kategori


Bild

Fanny Lindqvist