Anders Walls Stiftelse delar årligen ut ett stipendium till en ung, kreativ affärsbegåvning för tolv månaders tjänstgöring vid Svenska Handelskammaren i Kina med placering på kontoret i Shanghai. Stipendiesumman uppgår till 200.000 kronor och tillträde sker i april 2019.

Swedcham web

Utvecklingen i Kina sker i rekordfart och konkurrensen för svenska bolag på plats blir allt tuffare. Handelskammaren i Kina verkar för att främja svenska företags intressen i Kina och har idag 260 medlemsföretag, varav cirka 160 i Shanghai. Varje månad arrangerar Handelskammaren seminarier, workshops och utbildningar inom aktuella ämnen men erbjuder främst en stark plattform för nätverksbyggande. Som Anders Wall-stipendiat kommer du under ett år att delta i arbetet vid Svenska Handelskammaren i Shanghai och ges möjlighet att knyta kontakter med den svensk-kinesiska ­affärsvärlden.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande. Du kommer bl.a. att delta i planering och genomförande av kammarens månatliga events samt driva ett eller flera projekt inom ramen för verksamhetens service till medlemsföretagen i Kina. Dessutom blir du ordförande för kammarens Young Professional-nätverk och projektleder den årliga karriärs­mässan. Som Anders Wall-stipendiat deltar du på samtliga av kammarens styrelsemöten och ansvarar tillsammans med kontorschef för att koordinera kommunikationsplanering och producera innehåll till kammarens digitala kanaler.

Vem är du? Du bör ha avslutat en universitets- eller högskoleutbildning, gärna med inriktning mot ekonomi, marknadsföring eller kommunikation och gärna visat prov på entreprenörsanda. Tjänsten kräver goda kunskaper i engelska och gärna kinesiska (inget krav), och att du snabbt kan växla mellan analytisk förmåga och att kunna kavla upp ärmarna när situationen kräver det. En stor del av marknadsföringen av kammarens event sker via sociala medier, så du ska ha ett intresse för det digitala. För att trivas i rollen bör du som person vara utåtriktad och trivas i miljöer där nätverkande står i fokus. Inte minst ska du ha ett intresse för den kinesiska kulturen.

Ansökan ska bestå av:
1) CV
2) Personligt brev på max 1 A4 där du berättar varför just du skulle passa i rollen på Svenska Handelskammaren i Kina samt vad som motiverar dig att söka tjänsten
3) Ett arbetsprov bestående av en text på max 120 ord ämnad för publicering på LinkedIn där du antingen sammanfattar utvecklingen av e-handelsmarknaden i Kina de ­senaste åren eller trendspanar kring utvecklingen av e-handelsmarknaden i Kina under kommande fem år.

Skicka din ansökan före den 2 november 2018 till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med kopia till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. De sökande som blir uttagna till intervju kommer att kontaktas senast den 13 november 2018. Du bör kunna lämna två ­refe­renser om du går vidare till slutintervju.

För mer information, vänligen kontakta Emma Lindgren, Shanghai Office Manager på Handelskammaren i Kina, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller nuvarande Anders Wall-stipendiat, Carl Johansson på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

08 oktober 2018


KategoriBesöksadress

Strandvägen 5 A
Stockholm

Postadress

Box 7823
103 97 Stockholm

Niclas Dellham

Stiftelseansvarig

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+46 (70) 6617498

Marthe Niemi

Stiftelseadministratör

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+46 (70) 3113235

Niclas Dellham

Stiftelseansvarig

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+46 (70) 6617498

Marthe Niemi

Stiftelseadministratör

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+46 (70) 3113235


© Anders Walls Stiftelse.

Integritetspolicy